Yazılım Mühendisliği Dersleri Celal Bayar

Yazılım Mühendisliği Ders Programı

Celal Bayar, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Yazılım mühendisliği bölümü derslerini, detaylı olarak sizler için hazırladık. Yazılım mühendisliği bölümü, Lisans programı dahilinde, dört yılda tamamlanmaktadır. Yazılım mühendisliği dersleri Celal Bayar birinci sınıf : Birinci yarı yıl dersleri; Fizik 1, Matematik 1, Yabancı Dil 1, Türk Dili 1, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1, Temel Bilgisayar Bilimleri, Algoritma ve Programlama 1 şeklindedir. İkinci dönem; Fizik 2, Matematik 2, Yabancı Dil 2, Türk Dili 2, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 2, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 2 ve Yazılım Mühendisliğine Giriş dersleri alınır.

İkinci sınıf, Yazılım mühendisliği dersleri Celal Bayar Üniversitesi: Üçüncü yarı yıl ise; İş Sağlığı ve Güvenliği 1, Ayrık Yapılar, Mühendislik Matematiği, Nesneye Yönelik Programlama, Yazılım Gereksinim Analizi ve Sayısal Tasarım dersleri ile başlar. Dördüncü yarı yıl dersleri; İş Sağlığı ve Güvenliği 2, Olasılık ve İstatistik, Veri Yapıları, Yazılım Mimarisi ve Tasarımı, Yazılım Yapımı, Bilgisayar Mimarisi şeklindedir.

Üçüncü sınıf,  Yazılım mühendisliği dersleri Celal Bayar Üniversitesi: Beşinci dönem dersleri; Teknik Seçmeli Ders, Veri tabanı Yönetim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Yazılım Sınama şeklindedir. Altıncı dönem ise; Teknik Seçmeli Ders, İşletim Sistemleri, Yazılım Kalite Güvencesi, Yazılım Projesi Yönetimi dersleri alınır.

Dördüncü sınıf, Yazılım mühendisliği dersleri Celal Bayar Üniversitesi: Yedinci dönem; Teknik seçmeli ders, Profesyonel Yazılım Geliştirme, Staj ve Sosyal Sorumluluk ders içeriği vardır. Sekizinci dönem sadece; iş yeri uygulama eğitimi alınır. Ayrıca; Ders programına dahil olarak; Teknik seçmeli dersler şöyledir; Bilgisayar Grafikleri, Bilgisayar Mimarisi, Elektronik Ticaret, Algoritma Analizi ve Tasarım, Görsel Programlama, Python Programlama, Sayısal Analiz, Yapay Zeka, İleri Web Programlama, Servis Odaklı Mimari, Gömülü Sistemler, Makine Öğrenmesi, Doğal Dil İşleme, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Biçimsel Diller ve Otomata Teorisi, Kablosuz İletişim Ağları, Sistem Modelleme ve Simülasyon, Hızlı Uygulama Geliştirme, İleri Veri Tabanı Sistemleri, Java Programlama, Linux Scriptleri ve Araçları, Mobil Uygulama Geliştirme, Web Uygulama Geliştirme, Yazılım Mühendisliği Etiği, Biyoinformatik, Bulut Bilişim, Bilgisayar Organizasyonu, Nesnelerin İnterneti, Bilgi Tabanlı Sistemler, Siber Güvenlik gibi  çeşitli teknik seçmeli dersleri vardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*